FEDERE KÜRDİSTAN BÖLGE BAŞKAN’I SAYIN MESUT BARZANİ’NİN DİYARBAKIR ZİYARETİ ANLAMLI VE TARİHİ BİR ADIMDIR!
Federe Kürdistan Bölge Başkanı Sayın Mesut Barzani, beraberinde büyük Kürt ozanı Şivan Perver olmak suretiyle ve Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine yarın Diyarbakır’a bir ziyarette bulunacaklardır.
15.11.2013 - 11:09

Birkaç gündür basında tartışma konusu olan bu ziyaretin önemli ve tarihi önemde olduğunu belirtmek yerinde olacaktır. Kuzey Kürdistan’ın en önemli siyasi merkezi de olan Diyarbakır’a bir Kürt Başkanın ve liderin davet edilmesi hiç şüphesiz Kürtler tarafından sevinçle karşılanması ve sahiplenilmesi gereken bir durumdur. Bazı çevrelerin dar siyasi ve partisel hesapları öne çıkararak bu ziyarete farklı anlamlar yüklemeleri ve karşı durmaları Kürt ve Kürdistani çıkarlarla örtüşmemektedir. Bu ziyaret kısa ve uzun vadede Kürt sorununun çözümüne katkı sağlayacak ve kürdistan ın çıkarlarına hizmet edecektir. Mevcut siyasi konjonktüre göre yapılacak bazı değerlendirmelerle bu ziyareti doğru anlamlandırmak ve hakkettiği değeri vermek mümkün değildir.

Kürt ve Kürdistani duygular taşıyan tüm Kürtlerin her türlü siyasi önyargıdan ve dar partisel ve yerel hesaplardan uzak durarak bu ziyareti sahiplenmeleri yurtseverlik gereğidir.

14 Kasım 2013 PWD
Etiketler: PWD-K, Pwdnerin, Kurdistan, Kurd, Kürtçe